Página de información del Colectivo LA ESPIRAL, Arte y Cultura Contemporánea.

miércoles, 29 de marzo de 2023

LA ESPIRAL DEL SUR: tercera edición en València de los encuentros de la Línea SuR-NoRte.


 

Dimarts, 14 a Divendres, 17/2/23


  OCTUBRE Centre de Cultura Contemporània 


10h00 a 21h00: 

Treball de les/us artistes en viu en instal·lacions i murals de grans dimensions en l'hall del Centre:


Ad Ec · Behzad Shafagh · Bibiana Martinez · Diego Arribas · 

Fanny Galera ·  Fred Chemama · Emilio Gallego


Dimecres, 15/02/23


 OCTUBRE Centre de Cultura Contemporània 


10h00 a 21h00: 

Continua el treball de les/us artistes en viu en l'hall de l'Octubre en els murals i Instal·lacions.


18h00:

Inauguració del nou ESPAI CONNECTA. Un cicle d'exposicions permanents virtuals, amb diferents trobades i artistes d'anteriors edicions de la Línia SuD-NorD i que es presentarà en les successives trobades que se celebren en les diferents localitats i països.


Dijous, 16/02/23


 OCTUBRE Centre de Cultura Contemporània 


19h00:

Projecció i presentació per l'autor del curtmetratge del NADADOR (17’) de Pablo Barce, premi Forqué al millor curtmetratge i finalista dels Goya en 2020. Un xic es llança a la mar sense tirar la vista arrere. Cada respiració és un record; cada *brazada, una mica més d'esperança.


19h30:

Presentació i primera sessió de debats de l'ESPAI NOMADE, de les trobades en la Línia SuD-NorD. Taula redona: Pràctiques i processos mestissos des de l'art per a pensar la realitat i migracions al Mediterrani, moderada per Rafael Tormo Cuenca, Artista visual, comissari, editor i gestor cultural, Coordinador d’AVVAC i de Centre Habitare i Director d’AVAN, Espais Rurals de Recerca Contemporània, David Segarra, Periodista i documentalista, treballa en les arrels valencianes i els seus vincles amb el passat àrab, Rocio Villalonga, artista visual, comissària, professora de la UMH i fundadora de la plataforma FACTORY, art i pensament contemporanis de la Jordan National Gallery, Karina Vagradova i Emili Sánchez, Propostes de desenvolupament comunitari de JARIT - AIAD, associació civil radicada a València i ocupada en temes d'acolliment a migrants i Natalia Molinos Navarro, Doctora en Història i Patrimoni, Gestora cultural i col·laboradora de Casa Mediterrani institució pública per al coneixement i acostament entre Espanya i països del Mediterrani. Presentada per Emilio Gallego, artista visual, director i comissari de les trobades de la Línia SuD-NorD i president del Col·lectiu L'ESPIRAL, ACC.
Divendres, 17/02/23


  OCTUBRE Centre de Cultura Contemporània 


18h30:

Performance “L’Oeuf” de HABEMUS DANSA, dirigida i interpretada per Sandra López, Vídeo-Art, Aziz El Amrani, Text, Natalia Fernández, Muntatge, Outman Akjeje, Música, Tar de Lucrecia Dalt.


19h30:

Inauguració de les obres realitzades in situ en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània per les/us artistes que romandrà fins al diumenge 26 de febrer oberta al públic. 

Disabte, 18/02/23  CENTRE DEL CARME Cultura Contemporània 


SALA GOERLICH II

18h00:

Projecció de Bab Sebta, 2019 (19´), vídeo creació de Randa Maroufi, que ha obtingut diversos premis importants, entre ells destaca el del Festival Internacional de Curtmetratges de São Paulo. Bab Sebta reconstrueix de manera contínua una sèrie de situacions esdevingudes a la frontera de Ceuta, un escenari amb un gran trànsit de béns manufacturats i venuts a baix preu. Milers de persones treballen en aquest mercat tots els dies.

18h30:

Performance FŌZ MACHINE de l’artista 眯腊 Fred Chemama. La FŌZ Machine és una performance interactiva, una videoinstal·lació que té lloc en temps real, reflectint i projectant amb una llarga exposició fotogràfica sobre cossos, objectes i parets. La màquina revela capes de presències, absències i records construint una imatge màgica. Els espectadors-usuaris podran experimentar amb el dispositiu.


19h30:

Segona sessió de debats de l'ESPAI NOMADE, de les trobades en la Línia SuD-NorD, presentat per Emilio Gallego, Coordinador del Col·lectiu L'ESPIRAL, ACC i curador de Línia Sud-Nord amb José Luis Pérez Pont, Director del Consorci de Museus CV, Mehdi Zouak, Director de l'Institut Nacional BBAA-Tetuan i Ro Caminal, Artista visual i Representant del Col·lectiu Platform Harakat.


Dimenge, 19/02/23


  OCTUBRE Centre de Cultura Contemporània 


18h00:

Proyecció de la video creació UNFOLDING PENELOPE (20’), de Ro Caminal. Presentat per l'autora. Un treball realitzat al Senegal, el projecte estableix un paral·lelisme divergent entre les esposes dels migrants senegalesos i Penélope de L'Odissea. A més dels vídeos, el projecte va produir una peça de teatre en col·laboració amb la companyia senegalesa Copin'Arts, que es va estrenar en el Festival Sahel Ouvert en Mboumba. (el Senegal).


19h00:

Presentació del llibre “Ningú salva a les roses” de l'escriptor hispano-marroquí establit a Barcelona, Youssef El Maimouni, segon de la trilogia iniciada amb “Quan les muntanyes caminen”


Dilluns, 20 al Diumenge, 26/02/23


10h00 a 21h00:

Hall de l’OCTUBRE Centre de Cultura Contemporània

Continua fins al 25 de febrer l'exposició al públic dels murals i instal·lacions realitzats i l'exposició en vídeo de l'ESPAI CONNECTA, que continuarà sense límit de data en el canal de YouTube de les trobades.


ARTISTES

AD-EC (Francia) + BEHZAD SHAFAGH (Irán) + BIBIANA MARTÍNEZ (España) + DIEGO ARRIBAS (España) + EMILIO GALLEGO (España) + FANNY GALERA (España) + FRED CHEMAMA (Francia) + HABEMUS DANZA//SANDRA LÓPEZ (España) + PABLO BARCE (España + RANDA MAROUFI (Marruecos) + RO CAMINAL (España) + YOUSSEF EL MAIMOUNI (Marruecos)
PONENTS

 • JOSÉ LUIS PÉREZ PONT Director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
 • MEHDI ZOUAK Director del Instituto Nacional de BBAA-Tetuán
 • RO CAMINAL artista visual, cineasta y miembro de la asociación de artistas PLATFORM HARAKAT
 • DAVID SEGARRA, Periodista y documentalista. Trabaja en las raíces valencianas y sus vínculos con el pasado árabe
 • RAFAEL TORMO CUENCA. Artista visual, gestor cultural y presidente de la Asociación de Artistas Visuales de Valencia, Alicante y Castellón.
 • ROCIO VILLALONGA artista visual, comisaria, profesora de la UMH y fundadora de la plataforma FACTORY, arte y pensamiento contemporáneos de la Jordan National Gallery
 • KARINA VAGRADOVA y  EMILI SÁNCHEZ, Propuestas de desarrollo comunitario de JARIT - AIAD, asociación civil radicada en València y ocupada en temas de acogida a migrantes
 • EMILIO GALLEGO Coordinador General del Colectivo LA ESPIRAL, ACC y curador del encuentro.COORDINACIÓ

FIDEL GARCÍA-BERLANGA (Coordinación local/Tesorería) + KARMIT EVENZUR (Asistente de producción) + AMANDA NÓBREGA (Asistente de producción y redes) + DIEGO ARRIBAS (Comunicación) + SANDRA LÓPEZ  (Coordinación Adjunta/Curadora performances) + EMILIO GALLEGO (Director/Curador/Programación)COL·LABOREN

 • Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana 
 • Octubre Centre de Cultura Contemporània
 • Ajuntament de València. Regidoría de Patrimoni i Recursos Culturals
 • Instituto Nacional de Bellas Artes de Tetuán (INBA-Tetuán - Marruecos)
 • Casa Mediterráneo
 • AVAN, Espais Rurals de Recerca Contemporània
 • Asociación PLATFORM HARAKAT
 • Asociación JIWAR Creación y Sociedad
 • Asociación LARACULTURA
 • Acció Cultural del País Valencià
 • JARIT Asociación Civil

No hay comentarios:

Publicar un comentario